Benas Mühendislik
  • Anasayfa
  • Referanslar
  • Çözüm Ortakları
  • Çözümler
  • İletişim
  • Hakkımızda

Fiber Optik İnternet

HomeHome → Kütüphane → Fiber Optik İnternet
Etiketler:3g teknolojisi, fiber internet, fiber optik alt yapı, fiber optik internet, fiber optik kablo, fiber optik kablolar, Fiber optik media converter, GBIC, SFP

Fiber Optik internet bildiğimiz bakır şebeke üzerinden verilen XDSL türevleri internet seçeneklerine alternatif olarak geliştirilmiş daha doğrusu alternatif demek çokta isabetli bir tanımla olmayabilir belki şöyle demek daha doğru olabilir XDSL tabanlı internet servis sağlayacılığını bir kaç adım daha ileri götürerek bir kaç megabitlik hatta bazı yerlerde kilobitlik bağlantı hızlarını çok defa katlayan hızlarla internet ağına bağlanmamızı sağlayan fiber optik tabanlı bir teknolojidir ve ülkemizde süratli gelişmektedir.

Fiber Optik internet alt yapısı FTTX şeklinde genel bir isimle adlandırılıp evlerde kullanılan fiber internet alt yapısı için FTTH (Fiber To The Home) işyerlerinde yada kurumsal kimliğe sahip kullanıcıların kullandığı fiber internet alt yapısı FTTB ( Fiber To The Business) olarak adlandırılır.

FTTX (FTTH ve FTTB) alt yapısı için öncelikle internet sağlayacısının fiber optik omurgaya sahip olması gerekmektedir.Kullanıcılar evlerinden yada iş yerlerinden bu omurgaya çekilen lokal fibeer optik kablolar ile dahil olurlar tabi bu dahil olmak bu kadar basit gerçekleşmiyor şöyleki;

Şehirler ve ya yerleşim birimleri arasında bağlantı ve ring kurulup bu omurgalar bir veya birkaç merkezde toplanıp bu merkezler üzerinden uydu yada yine fiber optik alt yapı vasıtasıyla yurt dışı noktalarına bağlanırlar.şehirler veya diğer yerleşim yerleri arasında çekilen fiber optik kablolara abonelerin bağlantısı pop noktaları üzerinden gerçekleşir.POP noktalarına toplanan lokal fiberler buralardan bir veya alternatif bir kaç fiber optik kablo ile sözünü ettiğimiz omurgalara bağlanırlar.Bu şekilde internet ağına kullanıcıların dahil edilmesi sağlanmış olur.

Yerleşim birimlerinde Birden fazla POP noktası oluşturulabilir Ana pop noktaları ve Alt pop noktaları ile bir oganizasyon oluşturulup çok karmaşık şebekeler meydana getirilebilir heleki bu şebekelerin kesintisiz bağlantıya sahip olması isteniyorsa ringler oluşturulup alternatif alt yapılarda ayrıca oluşturulabilir.

Bu arada fiber alt yapıların sadece fiber optik internet için inşaa edilmediği gözardı edilmemelidir.Çünkü Fiber Optik kablolar üzerinden istenilen her türlü bilginin iletimi ağlanabilir Örnek olarak Baz istasyonları arasında hava muhalefeti yada başka sebeplerden oluşabilecek kesintiler fiber optik üzerinden sağlanabilir yada şu an kullandığımız 3G teknolojisi aslında varlığını Fiber optik alt yapıya borçludur.Bunların yanında Üniversiteler ve diğer telekom şirketlerinin internet dışında farklı amaçlar ile kurmuş olduğu optik alt yapı tesisleri bulunmaktadır.

Fiber Optik internet ile aslında 1 Gigabitlik internet hızlarına bile ulaşmak mümkündür yeterki servis sağlayıcıların kurmuş oldukları organizasyon ve alt yapı kalitesi buna uygun olsun ancak bakır şebekeler ile kurulmuş internet alt yapısında bırakın bu hızları 100 Mbps lik hızlar bile hayaldir.

Fiber Optik alt yapı ve Fiber optik internet için kullanılan fiber optik kablolar aslında bakır kablolarında daha ucuz olmakla beraber daha kullanışlıdır ancak Sonlandırma maliyetleri ve gelen ışık sinyallerinin kullanılabilir elektrik sinyallerine dönüşümünü sağlayan SFP,GBIC ve Fiber optik Media Converter gibi cihazların pahalı olması sebebiyle ilk kurulum maliyetleri yüksek sayılabilir.

Günümüzde makul düzeylerde hızlar için (örneğin 100 Mbps ) fiber alt yapısı kurmak çokta pahalı olmaktan çıkmıtır.Örneğin 2 kilometre uzaklığa kurulacak IP kameraların bir merkezden toplanması için oluşacak maliyet her kamera noktası için 1000 ile 1500 dolar arasında değişmektedir.

 

Fiber optik internet

Kıtalar arası internet bağlantısı

Benzer Yazılar:

  • Fiber Optik Network
  • Metronet Kayaşehir FTTX Fiber Optik Ek ve Sonlandırma
  • Optic Kablo
  • Kamera Güvenlik Sistemleri
  • LCD Display
VN:F [1.9.13_1145]
please wait…
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: +3 (from 3 votes)

Fiber Optik İnternet, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Bir önceki yazımız olan Fiber Optik Nedir ? başlıklı makalemizde fiber optik ve fiber optik nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Author : admin

Elektrik Tesisleri,Elektronik Komponentler,Fiber optik Teknolojilerinde uzman Not: Sitemize Eklenmiş yazılar Site adımız belirtilerek kullanılabilir,Aksi taktirde kaynak belirtilmeden kullanılan alıntılar için izin verilmeyip ihtar etmeksizin firmamız tarafından gerekli işlemler başlatılır.

Related Posts

  • 31 Ocak 2012 Fiber Optik İnternet
  • 31 Ocak 2012 Optic Kablo
  • 30 Ocak 2012 Fiber Optik Sonlandırma – Deva Holding AŞ
  • 29 Ocak 2012 Modern Karton-CCTV Fiber Optik Alt Yapısı Test ve Bakım Çalışmaları
  • 29 Ocak 2012 Modern Enerji – Fiber Optik Kablo Ekleri ve Fiber Optik Terminasyon

Popular Posts

← Optic Kablo
Superonline 25 KVA Trafo Postası – NTM Elektrik AŞ →
Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Leave a Reply

Post Comment

Son Yazılar

  • Marmara Pamuklu – Lila Kağıt- Fiber Optik Sonlandırma
  • Akımsan AŞ – Superonline Konteynır Montajı
  • Serdem Elektrik- Fiber Optik Kablo Çekimi
  • Metronet Kayaşehir FTTX Fiber Optik Ek ve Sonlandırma
  • Kamera Güvenlik Sistemleri
  • Güvenlik Sistemi – 3M İnşaat
  • LCD Display
  • Superonline 25 KVA Trafo Postası – NTM Elektrik AŞ
  • Fiber Optik İnternet
  • Optic Kablo

Kategoriler

  • Çözüm Ortakları (4)
  • Çözümler (3)
  • Genel (2)
  • Kütüphane (4)
    • Fiber Optik (1)
  • Referanslar (11)
Benas Elektrik Elektronik Mühendislik Ltd Şti
T (282) 673 6833 F (282) 673 6834